ÜNİVERSİTE HASTANESİ ŞEHİRDE, ŞEHİR HASTANESİ KAMPÜSTE

CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Tokat’a yeni yapılacak olan Şehir Hastanesi’nin yeri ile ilgili gelişmeler hakkında basın açıklaması yayınladı.

ÜNİVERSİTE HASTANESİ ŞEHİRDE, ŞEHİR HASTANESİ KAMPÜSTE
Saat: 14:24 Tarih: 23/11/2023 Tarih: 23/11/2023

Açıklamasında Kurtgöz ;  

Tokat Ziraat Fakültesi, Cumhuriyet Üniversitesine bağlı olarak 1982 yılında kurulmuş,1992 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin kurulmasıyla faaliyetlerine Üniversitemiz adına devam etmeye başlamıştır.

40 yıllık geçmişi olan bu fakülte binlerce Ziraat Mühendisi, onlarca Akademisyen yetiştirmiş, kamu ve özel sektörde tanınırlığı olan bir eğitim kurumudur.

Nasıl ki bir Tıp Fakültesinin olmazsa olmazı Araştırma ve Uygulama Hastanesi ise Ziraat Fakültesinin olmazsa olmazıda Araştırma ve Uygulama çiftlikleridir. Son günlerde yaklaşık 250 dekarlık Ziraat Fakültesi Araştırma ve uygulama alanının Şehir Hastanesine verileceği kamuoyuna yansımaktadır. Üniversite Hastanesinin şehirde, Şehir Hastanesinin Üniversite Kampüsünde olması gibi ilginç bir durum olamaz. Adı geçen alan hem Ziraat Fakültesi Öğrencilerinin uygulama alanı, hem Araştırma ve Geliştirme için deneme alanları, hem de 1.sınıf sulanabilir tarım arazisidir. Bu alan içerisinde balıkçılık tesisleri, kümesler, seralar, hobi bahçeleri ve deneme alanları mevcuttur. Tokat’a gelecek olan Şehir Hastanesi ilimiz için son derece önemlidir fakat yer seçimi bir o kadar yanlıştır.Üniversite Rektörlüğü ve Çiftlik Müdürlüğünün de bu alanın verilmesine karşı oldukları, konuyla ilgili bir rapor da hazırladıkları söylenmektedir.Üniversite yönetiminin sesine kulak verilerek başka bir alanın Şehir Hastanesi için tahsisi yerinde ve isabetli olacaktır.

Yorum yaz