Kamu denetçi̇li̇ği̇ kurumu samsun'da i̇lk toplantısını yaptı.

Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, Samsun'da İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Kamu denetçi̇li̇ği̇ kurumu samsun'da i̇lk toplantısını yaptı.
Saat: 11:39 Tarih: 24/09/2021 Tarih: 24/09/2021

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, hukukun üstünlüğünü temin etmeye ve kamu hizmetlerinin kalitesini arttırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun tüzel kişilik kazanmış bir kurum olduğunu belirten Malkoç, "Çalışmalarımızı 2013 yılından bu yana sürdürüyoruz. Bu kurumun Türkiye'ye kazandırılmasının temel gerekçesi, hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, insanımızın hak arama yollarının genişletilmesidir." dedi.

Kurumun amaçlarını anlatan Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumu, devletle, kamu hizmetleriyle vatandaş arasında hizmet alımında, veriminde, hizmetleri sunarken eksik, hatalı kararlar alınabilir veya sağlıklı kararlar alınır ancak uygulamada sıkıntılar çıkabilir, bunları mahkemeye gitmeden gidermek için kurulmuş bir kurum. Şunu memnuniyetle ifade ediyorum, son yıllarda Türkiye'de yargı dışı alternatif çözüm yolları çoğaldı." diye konuştu.

"BİR DENETİM KURUMUYUZ"

Malkoç, insan haklarının ülkede yerleşmesi ve kökleşmesi için çalıştıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Hukukun üstünlüğünü temin etmeye çalışıyoruz. Kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına çalışıyoruz. Demokrasinin daha sağlıklı işlemesi için gayret sarf ediyoruz. Bir denetim kurumuyuz. İdarenin eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını inceler ve tavsiye kararı veririz."

Yapılan çalışmaları tespit edeceklerini ifade eden Şeref Malkoç, “Eksiklik, noksanlık görürsek bunların düzeltilmesi için ilgili makamlara rapor sunacağız. Bizim milletimiz aziz ve gönlü geniş bir millettir. Tarihe yaşam vermiş bir millettir. Önemli olan bu millete hizmetin en kalitelisini, en iyisini sunmak bakanlıklarımızın  görevi bu. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun da görevi; bu hizmetleri yerinde görmek ve daha iyi nasıl olur bu noktada çalışmak” dedi.

 “Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Samsun’un ve siyasette de Türkiye’nin çok iyi tanıdığı bir isim. Dolayısıyla bizim siyaset bölgesinde de tanışıklığımız var. Ekibiyle birlikte belediyemize ziyarete geldiler. Kendilerine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kamu Denetçiliği Kurumu TBMM’nin bir kuruluşu” ifadelerini kullandı.

Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlığığıyla Mücadele Derneği Başkanı Fatma Dinçer toplantıda yaptığı konuşmasında,

"Biz gençlerin haklarının savunuculuğunu yapıyoruz Risk altında bulunan grubu uyuşturucu ve madde bağımlığılığa karşı koruyoruz .Aynı zamanda BM UNHCR ile kadına karşı şiddetin önlenmesi kadının toplumda güçlendirilmesi çocuk gelin çocuk istismarlarının önlenmesi eğitim erişimi sağlık erişimi çocuk işçiliğinin önlenmesi  yoksullukla mücadele kimlik ve kayıt yönlendirme  sosyal hayata uyum gibi  multi fonksiyonel  görev kapsamımız var .Geniş ve etkin bir ekiple çalışıyoruz Önemli ve zor alanda faaliyet gösteriyoruz Pek çok sorunlar var  profesyonel kadroya sahibiz  .Dernek hizmet binamız eski bir konak .Somut kültürel mirasın da hakları var onları korumak ve yaşatmalıyız .Metruk binalar bağımlılar tarafından istila edilmektedir .Metruk binaların mülkiyeti konusunda yardım ve desteklerinizi beklemekteyiz dedi.

M.EMİN FİDAN - TOKAT

Yorum yaz