GELENEKSEL SEHER BULUŞMALARI BAŞLADI.

İlimiz Bağ-Kur  Evleri Camiinde 10 yılı aşkındır devam eden ve geleneksel hale gelen “ Seher Sohbetleri” Programının bu yılki İlki bugün gerçekleştirildi.

GELENEKSEL SEHER BULUŞMALARI BAŞLADI.
Saat: 22:41 Tarih: 19/11/2023 Tarih: 19/11/2023

Her yıl kış aylarının girmesi ile birlikte camii cemaatinin ve üniversitede öğrencilerinin de destek verdiği Camii cemaat buluşmasına vesile olan program her pazar günü Sabah Namazından sonra Bağkurevleri Camiinde büyük bir coşku ve heyecanla değerlendiriliyor. Bağ-kur Evleri Camii İmam Hatibi Yusuf Çiçek öncülüğünde ‘Seher Sohbetleri’ adı altında başlatılan bu uygulama il genelindeki cemaatten ilgi görüyor. Şehrin farklı semtlerinden Bağ-kur Camii'ne pazar günleri gelerek sabah namazını eda eden cemaat Kur'an’ı Kerim dinliyor. kuran-i kerim tilaveti, tesbihat, sohbet ve duâ ile proğram nihayete eriyor. Bağ kur Evleri Camisi İmam Hatibi Yusuf Çiçek, amaçlarının cemaatin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, tatil günü olan pazar günü insanları cemaatle namaz kılmak için camiye teşvik etmek olduğunu kaydetti.

Toplumda tatil algısının değişik olduğunu ifade eden Çiçek, “Tatilde daha çok yatılır, gezilir, eğlenilir. Yani vakti değerlendirmeden ziyade tatil algısı değişik olduğu için uyuyarak geçirilir çoğu zaman. Vatandaşlarda uygulamayı örnek göstererek diğer camilerde yaygınlaşmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Ayrıca hayır sahiplerinin katkısı ile namaz sonunda camii cemaatine ikramlarda bulunuluyor....

Yorum yaz