100.yılda Balkan Sofrasında Buluştular

Tokat Anadolu Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu tarafından Cumhuriyet'in ve Mübadelenin 100.yılına özel dayanışma yemeği düzenlendi. 

100.yılda Balkan Sofrasında Buluştular
Saat: 20:39 Tarih: 19/11/2023 Tarih: 19/11/2023

düzenlenen yemeğe Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Yavuz Cemil Erdem, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Vali Numan Hatipoğlu, Eski Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, mesleki oda temsilcileri, iş adamları, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı Balkan Türklerinin birlikteliğini  yaşatmak amacıyla her yıl etkinlik yaptıklarını belirten Balkan Türkleri  Başkanı Yavuz Cemil Erdem yaptığı açılış konuşmasında "Balkan Savaşları sonucunda muhacir göçleri ve mübadele göçleri adı altında 1 milyon Türk'ün Anadolu'ya göç ettiğini halen milyonlarca Türk'ün Balkanlarda yaşamak olduğunu söyledi. Mübadillerin kaybedilmiş toprakların atalarının hatırası olduğunu belirterek 2012 yılında kurduğumuz derneğimizin her geçen gün üye sayısı artmaktadır. Arkadaşlarımızla büyük etkinliklerle daha büyük ödevlere ulaşmaya hedefliyoruz. "dedi. Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya" Birliğimizi haykırmak ve örfümüzü yaşatmak için bir araya geldik.

Türkler Balkanlarda çok zulüm gördü. Bizler Avrupa'da Türklüğün yaşanması için mücadele veriyoruz.  Medeniyetten bahsedenler Balkanlarda bizim kardeşlerimize büyük katliamlar yaptılar. Balkanlarda Türkçe eğitim ve Türkçe konuşmayı yasakladılar. Sizlerin Balkanlardaki kardeşlerimize sahip çıkacağını düşünüyorum. "dedi. Etkinliğe katılan davetliler sanatçıların söylediği birbirinden güzel türkü ve şarkılarla coşkulu anlar yaşadı.

Yorum yaz