GAZZE’DE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR!..

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı,  Tokat'ta faaliyet gösteren Odalar ve Borsalar olarak Filistin topraklarında ve özellikle Gazze Şeridi'nde yaşanan trajedi karşısında derin bir üzüntü ve öfke duyuyoruz. 

GAZZE’DE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR!..
Saat: 11:12 Tarih: 01/11/2023 Tarih: 01/11/2023

İsrail hükümetinin Filistin’de uyguladığı işgal, yaptığı saldırılar ve işlediği insanlık suçları artık soykırım boyutlarına ulaşmış durumdadır. 

1948 yılında İsrail’in kuruluşu ile Filistin toprakları ve orada yaşayan kardeşlerimiz büyük bir trajedi ile karşı karşıya kaldı. Filistin topraklarının gerçek sahipleri olan binlerce Filistinli yerinden yurdundan edildi ve evlerinden sürüldü. Bugün hala devam eden bu işgal, Filistin halkının temel haklarına olduğu kadar insanlık onuruna da büyük bir saldırıdır.

Gazze’de yaşananlar tüm dünyanın gözü önünde olup bitiyor. Bedenleri parçalara ayrılmış insanlar, evlatlarını yitirmiş anneler, annelerini babalarını kaybetmiş çocuklar görüyoruz. Sözde “kendini savunma” bahanesiyle yapılan saldırılar artık soykırım halini almıştır. Üstelik Gazze Şeridi, İsrail’in düzensiz saldırılarına ve kuşatmasına da ilk kez maruz kalmamakta. Geçmişten bugüne bu saldırıların tamamı sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılar olmakla birlikte uluslararası hukuka da aykırı eylemlerdir. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve savunmasız siviller bu saldırılara malesef hastanelerde, okullarda yakalanıyor. 

Filistin toprakları, İsrail’in işgali altında her geçen yıl daha fazla toprak kaybediyor. 1947’deki Birleşmiş Milletler bölünme planından bu yana Filistin topraklarının yüzölçümü dramatik bir şekilde azaldı. Ama ne hikmetse bu gerçeği Avrupa ve Amerika görmemezlikten geliyor. İşgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi’nin son durumu göz önüne alındığında, Filistin topraklardaki insanların yaşam alanlarının daraldığı oldukça açık bir şekilde görülmektedir.

Gazze halkı üzerindeki bu trajediye son verilmesini, işgalin sona erdirilmesini ve Filistin halkının bağımsızlığına kavuşmasını talep ediyoruz. Uluslararası toplumu, İsrail hükümetinin işlediği insanlık suçlarına karşı harekete geçmeye ve Filistin halkının haklarını korumaya çağırıyoruz. Bağımsız Filistin Devleti, Filistin halkının sonuna kadar hakkıdır.

Filistin halkının yanındayız ve onların acılarını paylaşıyoruz. İsrail’in işlediği insanlık suçlarını kınıyor, Filistin halkının yanında durduğumuzu Tokatlı Oda ve Borsa Başkanları ve Yöneticileri olarak deklare ediyoruz.

Tokat TSO Başkanı Fatih GÖKDERE 

Tokat TB Başkanı Lütfi BORA

Erbaa TSO Başkanı Gökalp COŞKUN 

Niksar TSO Başkanı Vedat ÜLKER

Turhal TSO Başkanı Erol AYTEN

Zile TB Başkanı Muammer TEKE

Zile TSO Başkanı Necati BİCE

Yorum yaz