Arama

TOGÜ’den Halk TV’ye Tekzip

TOGÜ Rektörlüğü, 19.12.2023 tarihinde Halk TV’de yayınlanan “Kayda Geçsin” adlı programda üniversiteye yönelik yapılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bir tekzip yayınladı.

21/12/2023 12:23 | Son Güncelleme : 22/10/2024 22:18 | Super Admin | Görüntülenme: 87


TOGÜ’den Halk TV’ye Tekzip
ad image

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, Halk TV’de dile getirilen iddiaların temelsiz olduğu vurgulanarak, üniversitenin itibarının zedelenmesine neden olan bu tür yayınların ciddiyetsiz olduğu ifade edildi. Ayrıca, söz konusu iddiaların asılsız olduğu gerekçesiyle adli makamlara suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu tekzip açıklamasını yapmıştır.

“Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesi Rektörlüğü Tekzip (Düzeltme) Metni
19.12.2023 tarihinde Halk TV isimli kanalda Kayda Geçsin adlı programda üniversitemiz ve Rektörümüz ile ilgili asılsız, kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirici nitelikte haber ve sahte belgelere yer verilmiş olup, asılsız iddia ve ithamlara karşı cevap verme zorunluluğu doğmuştur. Söz konusu yayında sahte belgeler ekrana yansıtılmış olup, gazetecilik etiği ile bağdaşmayan bir usul ve üslup ile temelsiz iddialar ve belgeler  gerçek gibi gösterilmiş, kişi ve kurumlar töhmet altında bırakılmıştır. Yayında isimleri açıkça anılan çalışanlarla ilgili Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitemiz tarafından bir süredir idari soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir.  Ayrıca, sözü geçen programda Türk Yükseköğretim Sistemimiz ve ona dâhil olan Anadolu’daki üniversiteler ve  yürüttükleri akademik çalışmalar küçük düşünülüp, karalanmıştır. 31 yılı geride bırakan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin başarısını gölgelemek, mesnetsiz ve ispatsız iddialarla itibarını zedelemek maksadıyla girişildiği anlaşılan bu saldırı ve iftiralara karşı adli makamlara suç duyurusunda bulunacağımızı ve yasal haklarımızı kararlılıkla  savunacağımızı, Kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadeleri yer aldı.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

10 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

10 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

10 ay önce
ad image