Vali Dr. Ozan Balcı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Tokat Valisi Dr. Ozan BALCI 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Dr. Ozan Balcı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Saat: 00:07 Tarih: 03/12/2021 Tarih: 03/12/2021

Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerimizin sorunlarına dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturulması adına önemli bir gündür.

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur.

Devlet ve millet olarak bütün insanların yaşamlarını kolaylaştırmak, hayatlarına değer katmak, değer üretmek, meselelerin farkında olabilmek bizim görevimiz. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyen bir geleneğin mensupları olarak bizler, engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya ve onların yaşamlarını kolaylaştırmaya azami önem göstermeliyiz. Fiziki engelleri kaldıramıyorsak bile, kalplerdeki engelleri ortadan kaldırmak suretiyle engellilerimizin de toplumumuzun bir parçası olduğu gerçeğinin idrak edilmesi, sorunların daha hızlı çözülmesine katkı sağlayacaktır.

Devletimizin sosyal politikalar anlamında engellilerimize yönelik sunduğu; ekonomik, eğitim, sağlık, sosyal, spor, sanat, kültür ve rehabilitasyon hizmetleri dünyaya örnek olabilecek niteliktedir. Bunlar engellilerimiz ve aileleri adına çok sevindirici uygulama ve çalışmalardır.

Bizler de engellilerimizin problemlerini kendi problemimiz olarak görüyor ve çözümü için hep birlikte çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımız ve aileleri için Tokat'ta çok güzel projeleri hayata geçiriyoruz. İçerisinde Çocuk Evleri Sitesi, Gündüzlü Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Cami ve Voleybol ve Basketbol Sahası gibi donatılarıyla Tokat’ımıza yaraşır Sosyal Hizmetler Kampüsümüzün temelini attık. Yine hafif, orta ve ağır her türlü engelli çocuklarımız için hem özel eğitim meslek hem özel eğitim uygulama okulu olacak Özel Eğitim Kompleksi kazandırıyoruz. Öğrencilerimiz anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye her kademede eğitimlerini burada alabilecekler. Sosyal Destek Hızır Tokat projemizle de engellilerimizin her zaman yanındayız.

Engelli kardeşlerimizin, önlerindeki fiziki-sosyal engeller kaldırıldığında ve kendilerine imkan sağlandığında, spordan sanata, eğitimden ticarete, siyasetten iş dünyasına kadar hayatın ve yaşamın her alanında sergiledikleri üstün gayret ve başarılarına, azim ve kararlılıklarıyla; Devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine ve güvenine fazlasıyla karşılık verdiklerine, hepimiz şahit oluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli dostu bir Vali olarak, tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, devletimizin sunduğu bütün imkânlarla yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, kendilerine ve ailelerine sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, esenlikler diliyorum.

M.EMİN FİDAN - TOKAT

Yorum yaz