ARTOVA MYO'DA TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ KONUŞULDU

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGU) Artova Meslek Yüksekokulu Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı etkinlikleri kapsamında Eren Bülbül konferans salonunda "Türk Eğitim Sisteminin Tarihsel Gelişimi” başlıklı konferans düzenledi.

ARTOVA MYO'DA TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ KONUŞULDU
Saat: 13:26 Tarih: 20/12/2023 Tarih: 20/12/2023

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmet Türkmen'in konuşmacı olarak katıldığı programa, Artova Belediye Başkanı Lütvü Yalçın, Artova Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Coşkun, yüksekokul müdür yardımcıları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Prof.Dr. İsmet Türkmen, dünden bugüne tarihsel gelişimi sürerken, eğitim sistemimizin gelişmesine Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük katkıları olduğunu ifade ederken, bu dönemde eğitimin bilimsel ilkelere uygun biçimde ve millî temelde ele alındığını belirtmiştir. Türkmen, Türk eğitim sisteminin hedefinin gelecek nesilleri Türkiye’nin bağımsızlığını ve cumhuriyeti koruyacak şekilde yetiştirildiğine yer vererek konferansını sonlandırdı.

Konferans sonunda Prof. Dr. İsmet Türkmen'e Artova Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hasan Coşkun tarafından plaket takdim edildi.

Yorum yaz