Arama

TOKAT İÇİN " TAZELENME" VAKTİ

okat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2024-2025 yılı eğitim döneminde ilk öğrencilerini alarak Türkiye’de 60 yaş ve üzeri bireyleri ‘Tazelenme Kampüsü’ne dahil eden ilk 10 üniversiteden birisi olacaktır.

17/09/2024 14:40 | Son Güncelleme : 22/10/2024 18:42 | Super Admin | Görüntülenme: 61


TOKAT İÇİN " TAZELENME" VAKTİ
ad image

TOGÜ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Dr. Burak ACAR Tazelenme Üniversitesinin kuruluş süreci hakkında şunları ifade etti: 

 

Tazelenme Üniversiteleri ile hedeflenen; teknoloji ve tıp alanındaki gelişmelerle birlikte artan yaşam süresi ve yaşlı nüfusa bağlı olarak yaşlanma sürecindeki bireyleri sağlıklı yaşlanma ve sosyal hayata katılım açısından geliştirmektir. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ ile Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdal ŞENOCAK hocalarımızın belirlediği bu hedef doğrultusunda Dr. Öğr. Üyesi Beyhan DOĞAN ile sürecin sorumluluğunu alarak aylar süren teknik ve idari hazırlıkları tamamlamış ve öğrenci alımına hazır hale gelmiş bulunmaktayız. Artık Tazelenme Üniversitesi’nin en heyecanlı aşamasına geldik. 60 yaş ve üzeri bireyler ücretsiz servis, ücretsiz eğitim ve yüz yüze ders imkanlarından faydalanabilecekleri 4 yıllık bir eğitim sürecine davet ediyoruz. İhtiyaçlarını ve ilgilerini merkeze aldığımız bir müfredat eşliğinde öğrencilerimizin yıl boyunca keyifli ve nitelikli bir dönem geçirebileceklerinin haberini şimdiden vermek istiyoruz.”

 

60 yaş ve üzeri bireyler, Tazelenme Üniversitesi ile bir yandan tarih, sanat, spor, manevi gelişim, sağlık, beslenme, fizik tedavi bilgileri gibi teorik derslerle yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi sağlanırken öte yandan aşçılık, seramik, ahşap, bahçecilik vb. uygulamalı derslerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlayacaktır. Teori ve uygulamalı derslerin yanında düzenlenen toplu aktiviteler, geziler, toplu yemekler, doğa yürüyüşü ve çeşitli sanatsal aktivitelerle 60 yaş ve üzeri öğrencilerimizin daha aktif, katılımcı, mutlu ve sağlıklı bir yaşlanma süreci geçirmeleri hedeflenmektedir. 

Bu kapsamda 60 yaş ve üzeri öğrencilerimizin faydalanabileceği tazelenme üniversitemize ön kayıtlar 13-30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak olup, ilk ders zili 7 ekimde çalacaktır.  Tazelenme üniversitesinden faydalanmak için 60 yaş ve üzeri olmak, okur yazar olmak ve eğitime engel sağlık sorunu bulunmaması yeterlidir. Başvurular online şekilde gerçekleştirilecek olup ve başvuru ve detaylı bilgi için “tazelenme.gop.edu.tr” adresini ziyaret edebilir veya 0 (356) 250 00 11 (dahili: 3953) numaralı telefondan Tazelenme Üniversitesi Koordinatörlüğü’ne ulaşabilecekler.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ REKTÖRÜ YILMAZ GÖREVDEKİ 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. TOGÜ’de gerçekleşen toplantıda Rektör Fatih Yılmaz görev süresinin 1’inci yıl dönümde yapılan faaliyetler ve yeniliklerle ilgili bilgiler aktardı.

10 ay önce
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:UÇUŞ TRAFİĞİ ARTIYOR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının 11 ayında Türkiye’de hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısının 199 milyonu geçtiğini açıkladı.

10 ay önce
“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

“TOKAT ŞEHİR PARKI”NA YENİ SOSYAL ALAN DAHA EKLENİYOR.

Tokat Belediyesi tarafından 2022 yılında açılışı yapılan Şehir Parkı içerisinde Kafe Bistro Sosyal Tesis alanı hazırlanıyor.

10 ay önce
ad image