Yeni dönemde ilimizin ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunacak projeler gerçekleştirmek istiyoruz.

Hıdırlık Sosyal Tesislerinde gerçekleşen Kısa adı (MÜSİAD olan Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği  Tokat Şube Başkanlığının ilk yönetim kurulu toplantısına basın mensupları da davet edildi. 

Yeni dönemde ilimizin ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunacak projeler gerçekleştirmek istiyoruz.
Saat: 22:51 Tarih: 24/09/2021 Tarih: 24/09/2021

MÜSİAD Tokat Şube Başkanı Mehmet Şanlı ile birlikte yönetiminin tam kadro hazır olduğu toplantıda MÜSİAD’ın geçmişi, Tokat’taki kuruluş hikayesi ile yeni dönemde hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

MÜSİAD Tokat Şube Başkanı Mehmet Şanlı, derneklerinin 5 Mayıs 1990 tarihinde bir grup Türk işadamı tarafından kurulan sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Başkan Şanlı: “Derneğin amacı Türkiye’yi mahalli ve evrensel değerleri koruyan,  bölgesinde etkin dünyada saygın müreffeh bir ülke haline getirmek,  Türkiye’nin ve dünyanın sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik alanda kalkınmasını sağlamaktır. MÜSİAD 60 bin işletmeyi temsil eden 1 milyon 800 bin kişiyi istihdam eden yurt içinde ve yurt dışında toplamda 225 noktada var olan bir sivil toplum örgütüdür. Biz Tokatlılar olarak  MÜSİAD ile 2015 yılında tanıştık. Kurucu başkanımız Fatih Aksoy ile beraber Tokat MÜSİAD temsilciliğini kurduk ve 2019 yılında şubeleştik” dedi.

 

MÜSİAD Tokat Şube Başkanı Mehmet Şanlı, görevi devraldığı Eski Başkan Fatih Aksoy ile birlikte hareket etmeye devam ediyor. Yönetimde yaşanan değişiklik, derneğin Tokat’taki gerçekleştirmeyi düşündüğü çalışmalara engel olmayacak. Hatta yeni projelerle de MÜSİAD’ın şehre ve bölgeye daha çok katma değer sağlaması hedefleniyor. Başkan Şanlı; yönetimde yaşanan değişiklikle ilgili yaptığı konuşmasında: “12 Ağustos 2021 tarihinde Genel Merkezimizin kararıyla 1. Olağan Genel Kurulumuzu Yaparak bu görevi devralmış bulunmaktayım. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. 11 Eylül 2021 tarihinde 26. Olağan Genel Kurul yapılarak Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan Beyefendi bu görevi Mahmut Asmalı Başkanımıza devretmiştir. Abdurrahman Kaan başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize de emeklerinden dolayı teşekkür, yeni görev alan Mahmut Asmalı başkanımıza görevlerinde başarılar dilerim. MÜSİAD olarak yeni dönemde yeni yönetimimizle beraber birlik ve beraberlik içinde çalışmayı sürdüreceğiz. MÜSİAD her zaman birliğin beraberliğin ve ekip çalışmasının birlikte gerçekleştirdiği bir sivil toplum kuruluşudur. Yeni dönemde ilimizin ve ülkemizin imalatına, ihracatına, istihdamına Katkıda bulunacak projeler gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah yeni bir yönetim, yeni bir heyecan olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MÜSİAD Tokat Şube Başkanı Mehmet Şanlı, yeni dönemde hayalini kurdukları ve çalışmalara başladıkları projelerinden öne çıkanları da yaptığı konuşmasında basın mensupları ile paylaştı. Başkan Şanlı: “Yeni dönemde hedeflerimiz nitelikli üye sayımızı artırırken, bilgilendirici ve faydamıza olan eğitim seminerleri, konferanslar ve paneller düzenlemek bunun yanında ilimizdeki kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişiminizi, ilişkilerimizi artırmak, istihdama katkıda bulunacak projeler üretmek, içe ve dışa dönük sosyal kültürel faaliyetler yapmak bazı hedeflerimiz arasındadır” dedi.

 

 

Havalimanının tamamlanmasına sayılı günler kala MÜSİAD Yönetiminin dikkat çektiği bir başka nokta ise limanda gümrük işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan gümrük müdürlüğü oldu. Özellikle birçok sanayici ile yurtdışı odaklı çalışmalarını Tokat üzerinden gerçekleştirme hayali kuran işletmeyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili de bir değerlendirme yapan Başkan Şanlı: “Tokat’ta yapımı devam eden inşallah yıl sonu bitmesini beklediğimiz havaalanı ile alakalı da Gümrük Müdürlüğü ya da temsilciliğinin açılması, Türk hava yollarının müdürlük açması noktasında ve lojistik binasının yapılması noktasında da takipçisi olacağız” ifadeleri ile dikkatleri bu konuya bir kez daha çekti.

 

 

Tokat’ta kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında Tokat Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bir meslek lisesi kurulması için girişimlere başladıklarını ifade eden Başkan Şanlı: “Bizler iş insanları olarak hep kalifiye eleman bulmakta zorlanmaktayız. Bu bağlamda Tokat MÜSİAD olarak meslek liselerini önemsemekteyiz. Dolayısıyla ilimiz organize sanayi bölgesinde bir meslek lisesi açılmasını istiyoruz. Bu konuda da gerekli çalışmalarımızı yapıp organize sanayide tespit ettiğimiz bir arsaya meslek lisesi yapılması için Tokat Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Tokat Belediyesi ve Tokat Valiliğimize çalışma dosyamızı sunmuş bulunmaktayız” dedi.

 

Türkiye’nin güneyi ve güneybatısında yaşanan orman yangınları sonrasında yok olan ağaçlara yönelik, ülke genelinde bir farkındalık oluşturmak maksadı ile Tokat’ta fidan dikim etkinliği de yapacaklarını söyleyen Başkan Şanlı: “Türkiye’de hepimizin bildiği gibi artarda gelen doğal afetlerle canımız yandı. Bu vesileyle sel ve yangın afetlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allahtan rahmet diler,  yaralılara da acil şifalar dilerim. Bizlerde Tokat MÜSİAD ailesi olarak bir farkındalık yaratmak adına Tokat MÜSİAD’ın adının verileceği bir hatıra ormanı yapmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı başlattık, en kısa zamanda ormanımızı hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Şanlı konuşmasının bitiminde yeni yönetimin şehre, bölgeye ve ülkeye faydalı çalışmalar yapması dileklerinde bulundu. Yapılan bu açıklama sonrasında MÜSİAD Yönetimi basına kapalı olarak ilk yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirdi.

Başkan Mehmet Şanlı’nın yönetiminde; aynı zamanda Başkan Vekili de olan; Teşkilat, Yerel Yapılanma ve Dış İlişkilerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Koç, Projelendirme ve İş Geliştirmeden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı İhsan Misafir, Bütçe ve Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Abdullah Altunsoy, Eğitim, Kültür, Turizm Pazarlama ve Markalaşmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakmak yer aldı.

M.EMİN FİDAN - TOKAT

Yorum yaz