KAYYUMDAKi KIYAKÇILIK ...!!!

İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol  Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifindeki  Kayyum sorununa dair basın açıklaması yayınladı.

KAYYUMDAKi KIYAKÇILIK ...!!!
Saat: 23:03 Tarih: 31/01/2022 Tarih: 31/01/2022

Açıklamasında Başkan Sağol Turhal Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler ve yönetim kurulu üyeleri " yetersizlik " gerekçesiyle  7 Nisan 2020 tarihinde görevden alınarak akabinde devlet memuru olan 5 kişilik heyetin " sınırlı yetkilerle " kayyum olarak atandığını hatırlattı. 

     Kayyum heyeti kooperatifi en kısa sürede seçime götürmek yerine Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifine ait kimi gayrimenkullerini satışa çıkardığını , kimilerini ise amacı dışında kullanılmak üzere bazı  firmalara kiraya verildiğini görüyoruz dedi.

    Covit - 19 yasakları nedeniyle genel kurul yapılamama mazeretininde ortadan kalkmasına rağmen kayyum heyetinin seçim  sürecini başlatmak için daha neyi beklediğini anlamakta güçlük çekiyoruz dedi.

    Atanan kayyum heyetinin görev süresi içinde yaptıklarının basında ve sosyal medyada yer alması üzerine istifalarının alındığı ve yerlerine yeni kayyum heyeti olarak Recep Gökçe (Tokat Özel İdaresi Genel Sekreteri) , Orhan Şahin ( Tokat Tarım İl Müdürü) , Cafer Ünal Arslan ( Şenyurt Belediye Başkanı - Akp ) , Adem Akgün ( Çamlıbel Belediye Başkanı - Akp ) , Nurettin Keleş ( Serenli Belediye Başkanı - Mhp ) atanması planlandığı konuşulmaktadır..

     İYİ Parti Tokat İl Başkanlığı olarak Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifine  yeni  kayyum heyeti olarak atanması düşünülen bu isimlerle şahsi olarak bir sıkıntıları olmadığını ama  siyasi kimlikleri nedeniyle tarafsız davranamayacakları gerekçesiyle kabul etmediklerini belirtti.

      Başkan Sağol bir an evvel kooperatifin seçime götürülerek nihai kararın kooperatif ortaklarına  bırakılmasını beklediklerini söyledi..

M.EMİN FİDAN - TOKAT

Yorum yaz