"HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE" PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ COŞKUYLA YAPILDI.


 HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE  PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ  COŞKUYLA YAPILDI.
Saat: 12:26 Tarih: 14/02/2022 Tarih: 14/02/2022

“Namazlarını Camide Kıl, Puanları Topla, Ödülünü Kap” sloganıyla Server Gençlik Derneğinin Türkiye genelinde organize ettiği Deha Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün,  İl müftülüğü , Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Tokat Çevre ve Kültür Derneği ve İnsan Değişim ve Fayda Derneği kıymetli destekleriyle düzenlediği  “HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE”  projesi ÖDÜL TÖRENİ coşkuyla yapıldı.          

“Cami Gülleri” diye adlandırılan  yarışmacı öğrencilerin her birine ayrı ayrı ödüllerin sunulduğu program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Meali Şerifi ile başladı.

 Açılış konuşmasını yapan Deha Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE  projesi il koordinatörü Osman TERMEN şunları söyledi:

“ Türkiye genelinde Server Gençlik Vakfının  organize ettiği ,Tokat’ta ise  Deha Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün,  İl müftülüğümüz , Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Tokat Çevre ve Kültür Derneği ve İnsan Değişim ve Fayda Derneğinin  kıymetli destekleriyle düzenlediği, “Namazlarını Kıl, Puanları Topla, Ödülünü AL ” sloganıyla Haydi Çocuklar Camiye diyerek 28 Ocak 2021 tarihinde CUMA günü sabah namazı ile başlamış olan projemiz 04.02.2022 tarihinde CUMA günü yatsı namazı ile tamamlanmıştır.

6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklarımıza namazı sevdirmek, camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı hayat tarzı haline getirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz projemizde Yavrularımızı  motive ederek cami kültürüyle tanıştırma, dini bilgilerini güvenilir birer kaynak olan cami imamlarımızdan tamamlatma , gündelik hayatlarında bu çerçevede hareket ederek  iyi ve güzel ahlaklı  birer insan olmaları yönünde çalışmalar yürüttük.

Projemiz Türkiye genelinde  tüm 165659 kayıtlı yarışmacı çocuğumuzun katılımı ile tamamlanmıştır. Tokatta Merkez ve  ilçelerinde  ise toplam 2375 katılımcı ile gerçekleşmiştir. Bugün burada Tokat Merkezden  yarışmamıza katılan ve puan barajını geçen  611  kayıtlı öğrencimizin bizden kazandıkları  ödüllerini dağıtacağız. İnşallah bu başlangıç daim olur ve gerçek ödülleri hesap gününde Allah c.c. den alanlardan oluruz. 
Ben projenin il koordinatörü olarak projemize iştirak eden tüm öğrencilerimize,  tamamen gönüllülük esasıyla ve Allah Rızası için evlatlarımıza sahip çıkan din görevlilerimize, projemize destek veren başta İl müftülüğümüz, Tokat Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz,  Tokat Çevre ve Kültür Derneğimiz ve İnsan Değişim ve Fayda Derneğimiz  olmak üzere tüm resmi kurum yetkililerimize, sevaba ortak olma gayesiyle çocuklarımıza destek olan anne ve babalarımıza ,sabırlı cami cemaatimize ve ödüllerimize katkı sağlayan  sponsorlarımıza (Kİ ONLAR İÇİN ÖZEL DUA İSTİYORUZ – onların destekleriyle çocuklarımızı sevindirebiliyoruz)  canı gönülden tesekkür ediyor, yavrularımızı tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum….

M.EMİN FİDAN - TOKAT

Yorum yaz