BAŞKANI ARTAR: BU DÜZENLEME ÇALIŞMA BARIŞINI BOZAR

Bağımsız-Sağlık-Sen Tokat İl Başkanı Erhan ARTAR, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemede ek gösterge zammının sadece hekimlerle sınırlı tutulmasına tepki gösterdi.

BAŞKANI ARTAR: BU DÜZENLEME ÇALIŞMA BARIŞINI BOZAR
Saat: 22:46 Tarih: 03/12/2021 Tarih: 03/12/2021
Artar, “Yalnızca hekim maaşlarına yapılan ek gösterge zammı bir bütünün parçaları olan sağlık camiasında çalışma ve işyeri barışını bozacaktır. Sağlık camiası yardımcı hizmetlerden hemşiresine, laborantından acil tıp teknisyenine, kadar ayrılmaz bir bütündür. Bu bütünlüğü bozmak da kimsenin hakkı değildir. Bu nedenle hekim maaşlarına yapılan ek gösterge zammının çok geç olmadan tüm sağlık camiasına yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
Bağımsız-Sağlık-Sen Tokat İl Başkanı Erhan ARTAR yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulu’nda pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, diş hekimleri de dahil olmak üzere uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenlemenin kabul edilmesini değerlendirdi. Artar, özellikle Kovid-19 ile mücadele sürecinde sağlık çalışanlarının insan üstü bir çaba göstererek, salgınla mücadelede canlarını dahi hiçe sayarak halk sağlığı için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Artar, “Bu süreçte hekimlerimiz ile birlikte tüm sağlık camiası büyük oranda yıpranmıştır. Bizim de bu düzenlemeye karşı çıkmaktaki amacımız asla hekimlerimize karşı bir tutum değildir. Hekimlerimiz kendilerine verilecek bu zammı son kuruşuna kadar hak etmişlerdir. Bizim karşı olduğumuz burada bir ayrım gözetilmesidir. Sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
MEMUR VE EMEKLİSİNE İYİLEŞTİRME YAPILMALI
Artar, artan döviz kuru ve enflasyon başta olmak üzere ülke genelinde iğneden ipliğe zam yapıldığını ifade ederek, “Buna rağmen ücretler vergi dilimi gibi ilave yükler nedeniyle bırakın yerinde kalmayı sürekli geriye gitmektedir. Bu da yetmezmiş gibi iki yıllık imzalanan toplu sözleşmeler nedeniyle memur ve emeklisi artık önünü göremez hale gelmiştir. 2022 yılı için memur ve emeklisine reva görülen yüzde 5+7 ve enflasyon farkını içeren toplu sözleşme şimdiden amacını yitirmiştir. Bizzat sayın Cumhurbaşkanı bu yıl asgari ücrete yapılacak zam oranı hakkında ‘fevkalade artış’ yapılacağını ifade etmiştir. Ancak ne memur ne de emeklisinin maaşı bu kelimeyle tarif edilecek bir oranın çok uzağındadır. Eriyen maaşlar içinde derhal harekete geçilmeli ve başta sağlık camiası olmak üzere memur ve emeklilerinin maaşları iyileştirmeye tabi tutulmalıdır” açıklamasını yaptı.
M.EMİN FİDAN - TOKAT
Yorum yaz