AYDOĞAN ; "İŞLETME KREDİ LİMİTİMİZ 500 BİN TL OLMALI."

Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların dünyayla paralel olduğuna dikkat çeken Başkan Ahmet Hamdi Aydoğan, 2 yılı aşkın bir zamandır devam eden pandemi sürecinin en çokta esnaf camiasını ağır bir şekilde sarstığını söyledi. 

AYDOĞAN ;  İŞLETME KREDİ LİMİTİMİZ 500 BİN TL OLMALI.
Saat: 15:15 Tarih: 15/03/2022 Tarih: 15/03/2022

Esnafa azda olsa can suyu olacak olan bir kararı duyuran Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve S.S. 9. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanvekili Ahmet Hamdi Aydoğan, yaptığı açıklamada, "Şahıs üst limiti 500 bin TL olan iş yeri ve araç edinme için kullandırılan yatırım destek kredisi limiti 1 milyon TL olmuştur" dedi.

Başkan Aydoğan açıklamasını şöyle sürdürdü:

 “Kooperatifimiz kefaletiyle Halk Bankası tarafından kullandırılan esnafımızın iş yeri ve araç edinmek için kullandığı yatırım destek kredisi 500 bin TL den 1 milyon TL ye yükseltildi. Tüm dünyada olduğu gibi içerisinde bulunduğumuz ekonomik durum daha önce 500 bin TL olan üst limit, araç veya iş yeri alımlarında ortaklarımızın talep ve ihtiyaçlarını karşılamayacak durama gelmişti. Esnafımızdan gelen yoğun talep ve istekler doğrultusunda bizlerin, Bölge Birliğimize ve Merkez Birliğimize ilettiğimiz taleplerimiz, Merkez Birliğimizin Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde 14 Mart 2022 tarihi itibari ile kullandırdığımız yatırım destek kredisi şahıs üst limiti artırılarak 1 milyon TL olmuştur. Esnafımıza hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

“İŞLETME KREDİ LİMİTİMİZ 500 BİN TL OLMALI”

Başkan Aydoğan, yaşanan küresel krizlerle beraber ülkemizin çok zor günlerden geçtiğini, bu ekonomik darboğazdan en çok etkilenenin ise esnaf olduğunu ifade etti. Aydoğan, “İşletmelerini ayakta tutma mücadelesi veren esnafımızın rahat ticaret yapabilmeleri için Tokat Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak kullandırdığımız işletme kredisinde şahıs üst limitleri şuan itibari ile 275 bin liradır. Birçok giderin, emtianın fiyatlarında ki artışlar bu rakamın yetersiz hale gelmesine sebep olmuştur. Bu nedenle işletme kredilerimizin üst limitinin artırılarak hiç değilse 500 bin lira olması gerekmektedir. Öte yandan yine esnafımızın rahat nefes alması için vadelerin uzatılması şarttır. Artan maliyetler, hammadde giderlerini ve malzemelere bağlanan paraları ciddi bir şekilde etkilemiştir. Bu nedenle esnafımızın tezgahının boş kalmaması, işyerlerinde çarkların dönmesi için 275 bin lira şahıs üst limiti yeterli gelmemektedir. İşletme kredilerimizde ki limitin yükseltilmesi ve vadelerin de talebe bağlı olarak 10 yıla kadar uzatılması esnaf ve sanatkarımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır. Bu vesileyle başta esnaf ve sanatkarımız olmak üzere saygı ve hürmetlerimizi sunar, hayırlı iş, helal ve bereketli kazançlar diliyorum.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum yaz