1000 yıllık ata tohumu ekimi bu yılda devam ediyor


1000 yıllık ata tohumu ekimi bu yılda devam ediyor
Saat: 12:19 Tarih: 21/11/2021 Tarih: 21/11/2021
1000 yıllık ata tohumu Karakılçık Buğdayını tekrar ekme, yaygınlaştırma ve buğday üreticilerine destek verme amacıyla başlatılan proje kapsamında, İstasyon Mahallesi’ndeki 20 dönüm tarım arazisine 610 kg Karakılçık Buğdayı ekildi.
Günümüz de yerel tohumların önem arz ettiğini ve korunması gerektiğini belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, sağlıklı gıdaya yerel tohumlarla ulaşılabileceğini söyledi.
Çiftçimize tohum desteği vermeyi hedefliyoruz
Karakılçık Buğdayı ’nı kapasite artırımı yapılarak bu yılda ekmeye devam ettiklerini belirten Başkan Sargın, “ Geçen yıl başladığımız proje kapsamında ilk hasadımızı verimli bir şekilde yaptık. Bu yıl kapasite artırımı yapılarak devam eden projemiz ile çiftçimize tohum desteği vermeyi hedefliyoruz. Pandemi sürecinde özellikle ülkelerin bu dönemde üzerinde durdukları en önemli konulardan bir tanesi de gıda arz güvenliğidir. Bu vesileyle Zile gibi geniş tarım arazilerine sahip, iklim bakımından elverişli bu bölgelerde çok önemli bir misyonumuz var ve biz de bu misyonumuzu yerine getirmekte kararlıyız" dedi.
M.EMİN FİDAN - TOKAT
Yorum yaz