“41 Mısra 41 Çizgi” Sergisinin açılışı yapıldı.

Eğitim Bir Sen Tokat 1 No’lu Şube tarafından organize edilen Resim Sergisi il genelinde on binlerce öğrenci ve on binlerce vatandaşla buluşturulacak. 

Okullar kampüsü‘nde yapılan serginin açılışına çok sayıda davetli katıldı. 

“41 Mısra 41 Çizgi” Sergisinin açılışı yapıldı.
Saat: 14:43 Tarih: 18/12/2021 Tarih: 18/12/2021

Program İstiklal marşı okunarak başladı. Şube başkanı Şaban Ceylan,

“12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabul edilen İstiklâl Marşı, en önemli kimlik yapıcı unsurlarımızdandır ve gerçek bir millî mutabakat metnidir. İstiklâl Marşı Devlet’in resmî marşı olduğuna göre, devlet ve özel kurumlar da üstüne düşeni, 100. yıldönümünde güçlü bir şekilde ortaya koymalıdır.Eğitim Bir Sen Tokat şubesi olarak, İstiklâl Marşı’nın 100. Yılında böyle bir faaliyetle harekete geçtik.

İstiklal Marşımız, bin yıllık kardeşliğimizin gür sedası, ses anıtıdır.

100. yıl vesilesi ile, İstiklâl Marşımızı, İstiklâl Marşı’nın yazıldığı dönemde ülkemizin içinde bulunduğu durumu, Mehmet Akif’in örnek bir şahsiyet olarak önemi, eserleri ve bugünün dünyasında milli marşımızın bize hatırlattıklarını, yarınlara taşıyacak bir etkinlik olması için Tokat il genelinde bu çalışmayı yapacağız.

Tokatlı vatandaşlarımızı büyük küçük demeden Milli birliğin en kıymetli metni olan istiklal marşımızla bu usulle buluşturacağız. Asıl hedefimiz gençlerimiz. Bu sebeple açılışı da okullar kampüsünde gerçekleştiriyoruz. 

Bugün, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılında İstiklal Marşı’nın her bir mısrasını çizgilerle anlatan “41 Mısra 41 Çizgi” Sergisinin açılışını gerçekleştirirken tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

“41 Mısra 41 Çizgi” Sergisiyle İstiklal Marşı’nın çizgi sanatıyla buluşmasının farkındalık açısından etkili bir çalışma olacağını düşündük. Her çizgide istiklalimizden bir ayrıntıyı ortaya çıkaran bu serginin her santimetresinde emek, alın teri ve sanat var.Bu tür sergi ve etkinliklerle hem sanatın toplumumuz için önemini ortaya çıkarmış oluyoruz, hem de istiklal şuurunu ziyaretçilere ve yeni nesillere aktarmış oluyoruz.

Alanında örneği olmayan bir çalışmaya imza atıp, İstiklal Marşımızı çizgilerle anlatmak ayrı bir meziyet ister. 41 mısrayı 41 çizgiyle anlatan, marşımızı sanatıyla birleştiren usta sanatçımız Hasan Aycın’a emeğinden dolayı teşekkür ediyorum.

İstiklal Marşımızın Sesi Yüz yıllara yükselsin diye; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vatan sevgisini ilmek ilmek işlediği İstiklal Marşı dizelerini Hasan Aycın’ın kalemiyle birleştirip hemşehrilerimizle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

İl milli eğitim müdür yardımcıları Mustafa Erarslan ve Abdullah Taştan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan, TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, Kızılay Şube başkanı Faruk Delen,  Beyazay Derneği Şube başkanı Suna Aslan Köten, Okul İdarecileri ve öğrencilerin katıldığı Resim sergisi Cumartesi günü de Cumhuriyet Meydanında sergilenecek. 

Daha sonra Eğitim Bir Sen ilçe teşkilatları tarafından Tokat’ın tüm ilçeleri ve kasabalarına kurulacak.

M.EMİN FİDAN - TOKAT

Yorum yaz