Köşe yazarı
Nagihan YÜCEL

Yerli motor 2022'de türk zırhlılarında

Türk savunma sanayisinde yerli motor için geri sayım başladı. Test ve kalifikasyonun bu yılın son çeyreğinde tamamlanacağı projede, 2022 yılının başında araç üstü motor entegrasyonunun başlaması hedefleniyor.

Yerli motor 2022'de türk zırhlılarında
Saat: 02:43 Tarih: 18/08/2021 Tarih: 18/08/2021

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türk savunma sanayisinde güç grubu ve zırhlı muharebe araçları alanlarına yatırım yapan TÜMOSAN, çalışmalarının meyvelerini almaya başladığı bir döneme girdi.

1976 yılından bugüne 48-115 beygir aralığında motor üretimi yapan TÜMOSAN, Türkiye'nin savunma sanayisi başta olmak üzere kritik sektörler için ithal etmek durumunda kaldığı motor, transmisyon, aktarma ve elektrik-elektronik alt sistemlerine yönelik tedarikçi ülkelerin kısıtlama ve engellemeleri karşısında öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği yerli ve milli yeni nesil motor projelerinde sona geldi.

Şirket, Ar-Ge çalışmalarını askeri platformlar, dizel motorlar, marin motorlar, transmisyonlar, aktarma organları, traktörler, zirai ekipmanlar, dizel/elektrikli forkliftler ve elektrik/elektronik sistem tasarımları ağırlıklı olarak sürdürüyor.


Yorum yaz