Başkan eroğlu: “genç beyi̇nleri̇n destekçi̇si̇ olmaya devam edeceği̇z”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, iş önlüğü giyerek atölyede öğrencilerin çalışmalarına eşlik etti

Başkan eroğlu: “genç beyi̇nleri̇n destekçi̇si̇ olmaya devam edeceği̇z”
Saat: 15:53 Tarih: 23/09/2021 Tarih: 23/09/2021

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulundu. Ziyareti esnasında öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Eroğlu; atölyelerde de incelemelerde bulunarak, öğrencilerin çalışmalarına eşlik etti.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek farklı alanlarda robot üretimi gerçekleştiren Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Başkan Eroğlu, üretilen cihazlar hakkında Okul Müdürü Ali Vanlıoğlu’dan meslek sınıflarında yapılan faaliyetlerle ilgili aldı. İş önlüğü giyen Başkan Eroğlu, tesviye atölyesinde demir parçasına eğe ile şekil verdi.

Başkan Eroğlu: “Bugün Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kıymetli öğrenci ve öğretmenlerimiz ile bir araya geldik. Atölye faaliyetlerinin yanı sıra, burada çok güzel işlere de imza atılıyor. Türkiye’de bir ilki başararak, aynı anda farklı alanlarda kullanılmak üzere birçok robot üretiliyor. Bunlardan bazıları tamamen yerli ve milli imkânlarla üretilmekte olan; masa tenisi antrenman robotu, temizlik robotu ve tarımsal ilaçlama robotu. Gençlerimizin maşallahı var. Üreten Türkiye yolunda gençlerimiz kendilerini geliştiriyorlar. Gençlerimizin yapmış olduğu zanaat işleri geleceğe yatırım oluyor. Genç beyinlerimize desteğimiz her zaman tam olacak. Belki de geleceğin bilim adamları, mucitleri buradan çıkacak. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda; Yerli ve Milli üretimin destekçisi olacağız. Rabbimden genç kardeşlerime başarılı bir eğitim hayatı diliyor, eğitimcilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

M.EMİN FİDAN - TOKAT

Yorum yaz